BAND.jpg

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Την τετάρτη 12 Μαρτίου 2025, οι μαθήτριες και μαθητές των Λυκειακών Τάξεων του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού είχαν την ευκαιρία να γευτούν λάδι, στην σχολή Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Τα παιδιά αφού δοκίμασαν διαφορετικά είδη λαδιού, έμαθαν για την οξύτητα και τις συνθήκες φύλαξης του λαδιού, προκειμένου να μην αλλοιωθεί η γεύση του. ¨Ομως οι φιλοξενούμενοι επεφύλασσαν κι αυτοί με την σειρά τους δώρα στο εργαστήρι δοκιμασίας λαδιού. Τα παιδιά του Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού, είχαν ετοιμάσει, με την καθοδήγηση των κυρίων Πέπης Ανδριανοπούλου και Ελένης Αναγνωστοπούλου που τραγούδησε μαζί με τα παιδιά, δυο παραδοσιακά τραγούδια: ¨Της ελιάς τα φυλλαράκια΄ που προέρχεται απο την Σκύρο και ΄κέρνα μας΄ που απαντιέται τόσο στην μακεδονία, αλλά έχει και ρίζες στην Μικρά Ασία. Οι οικοδεσπότες ενθουσιάστηκαν απο την διάθεση αλλά και την προσφορά των παιδιών και μας πρότειναν μια σειρά συνεργασιών! Περιμένουμε με ανυπομονησία λοιπόν!

ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ  ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Οι γυμνασιακές τάξεις του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το παλάτι του Νέστορα στην Πύλο. Με μια άψογη ξενάγηση που είχε οργανώσει η κυρία Αμαλία καλαμαρά, τα παιδιά μπόρεσαν να δούν απο κοντά ένα μυκηναικό ανάκτορο, το πιο καλοδιατηρημένο στην Πελοπόννησο και να κατανοήσουν οτι σε ένα τέτοιο παλάτι αποτελούσε παράλληλα και το οικονομικό, εμπορικό και καλλιτεχνικό κέντρο της περιοχής. Σε μικρή απόσταση απο το ανάκτορο, τα παιδιά επισκέφτηκαν ενα μυκηναικό θολωτό τάφο και μπόρεσαν να τον συγκρίνουν με αυτόν που βρίσκεται κοντά στο Σχολείο μας. Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την παλιά πόλη της Καλαμάτας, όπου και επισκεφτήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά περιηγήθηκαν, ακολούθησαν το πρόγραμμα αλλά και έπαιξαν παιχνίδια ΄κρυμμένου θυσαυρού΄ και παρατηρητικότητας μέσα στα πλάισια της έκθεσης ΄οι πρίγκιπες τηες Μςσσηνίας΄. Μέσα απο κτερίσματα, προσωπικά αντικείμενα, κοσμήματα και όπλα που βρέθηκαν σε τάφους, τα παιδια έφτιαξαν ιστορίες για τον καθένα απ΄τους πρίγκιπες και την ζωή τους, αλλά και για την στρατηγική θέση που κατείχε η περιοχή κατά την Μυκηναική εποχή. Ήταν αναμφίβολα μια διαφορετική και πιο ενδιαφέρουσα προσέγγιση της ιστορίας.